BIOKAL használata

A talajkondicionálók; a Natúr Biokál® 05 morzsalékos szóróanyag és a Natúr Biokál® 03 tápkocka azon túl, hogy közvetlenül tápanyagot visznek a talajba, fő hatásuk, hogy jelentősen aktívabbá is teszik az adott területen honos talajbaktériumok tevékenységét. Ezáltal és a lúgosító anyagaikkal is javítják, a növények gyökérzetének életterét. Megerősítik a gyökérzetet, így a növény könnyen fel tudja szívni a tápanyagokat, hasznosítani tudja az ásványi sókat és nyomelemeket. Felvehetővé teszik a korábbi, esetenként helytelen műtrágyázásból visszamaradt, eddig felvehetetlen kötésben lévő tápanyagokat is.


A növénykondicionálók (Natúr Biokál® 01 és a Natúr Biokál®  02 permetanyagok) a növény felületén át közvetlenül bevitt tápanyag-utánpótláson túl főként a növény életfolyamataira hatnak.

 • Helyreállítják a növények természetes önszabályozó képességét
 • növelik a klorofill-képződést és a légzés aktivitását
 • megvastagítják és megkeményítik a növény bőrszövetét, valamint növelik az olaj- és viaszréteg kialakulását
 • növelik a növény és a termés szárazanyag tartalmát, ízét, aromáját, színét illatát és eltarthatóságát
 • Károsítják és elszárítják a kórokozó gombák micéliumait valamint a kisméretű, puha kitinburkú ízeltlábúakat
 •  A növényt polifenolok és más immunanyagok előállítására serkentik, ezáltal nő annak ellenálló képessége
 • Hervadás-elleni, allelopátiás- és repellens - hatásokkal  nő a növények szárazságtűrése, a
  kártevőgátlása és azok riasztása
 • Baktérium-vírus és gombaölő hatásaikkal jelentősen csökkentik, optimális esetben feleslegessé is teszik a kémiai növényvédelmi ráfordításokat.
 • A Natúr Biokál® 02 permetanyag növeli továbbá a virágzási időt, ezáltal nő a terméskötés aránya, továbbá erősen javítják az érésben lévő termés minőségét, szárazanyagtartalmát, ízét, aromáját, színét, vitamin- és ásványi anyag tartalmát, stb.


A talaj- és a növénykondicionálóink külön-külön is használhatók, de igazán jó eredményt az együttes alkalmazás ad. Szinerg (együttes) hatások miatt kapunk olyan eredményt is, amit külön alkalmazva sem a talaj, sem a növénykondicionáló nem hoz.

A készítmények együttes hatásából adódóan erősebb gyökérzet, azután erőteljesebb növény fejlődik, a levelek zöldebbek, a lobfelület nagyobb lesz, ami a további fejlődéshez szükséges fotoszintézis feltétele. Nő a szárvastagság és a szárszilárdság.  Az erősebb lombozat azután újból erőteljesebb gyökérzetet követel- és ez így folytatódik a növény életciklusához igazodóan.

Az erőteljesebb növény persze egyre több és egyre egészségesebb termést hoz!